Ціни і ціноутворення : Навчальний посібник

Основной Автор-лицо: Автор, Шкварчук, Л. О., Людмила ОлександрівнаЯзык: українська ; оригинала, українська.Страна: УКРАЇНА.Сведения об издании: 2-ге вид.Публикация: К. : Кондор, 2003Описание: 213 с.ISBN:966-7982-11-4.Классификация: 65.25я73Примечания о содержании: Зміст Вступ -- 5 Тема 1. Теоретичні основи ціни -- 7 1.1. Ціна як інструмент економіки -- 7 1.2. Теорії, що визначають цінність товару -- 9 1.3. Суть процесу ціноутворення -- 11 1.4. Система цін і ознаки, покладені в її основу -- 13 Тема 2. Загальна класифікація цін -- 16 2.1. Класифікаційні ознаки цін -- 16 2.2. Види цін за ступенем урахування в них витрат і прибутку -- 16 2.3. Види цін і тарифів залежно від ступеня самостійності підприємств -- 21 2.4. Види цін у контрактах купівлі-продажу -- 27 2.3. Ціни зовнішнього й внутрішнього ринків -- 30 2.6. Види цін залежно від регіону реалізації -- 32 2.7. Види цін за часом їх дії -- 32 2.8. Види цін залежно від урахування в них транспортних витрат -- 33 2.9. Ціни, що використовуються в обліку й статистиці, та інші види цін -- 35 2.10. Склад і структура ціни -- 36 Тема 3. Витрати виробництва та реалізації -- 40 3.1. Витрати підприємства як основа формування ціни -- 40 3.2. Собівартість: її склад та види -- 41 3.3. Види калькуляцій та елементи системи калькулювання -- 45 3.4. Класифікація витрат за елементами -- 47 3.5. Витрати, що не включаються до собівартості реалізованої продукції -- 48 Тема 4. Державне регулювання ціноутворення в Україні -- 51 4.1. Основні засади державного регулювання цін -- 51 4.2. Форми і методи державного регулювання цін -- 54 4.3. Повноваження органів державного регулювання цін -- 56 4.4. Державне регулювання цін монопольних утворень -- 59 4.5. Контроль за додержанням державної дисципліни цін -- 63 4.6. Практика державного регулювання цін у деяких країнах світу -- 66 Тема 5. Цінова політика підприємства -- 78 5.1. Формування цінової політики -- 78 5.2. Постановка завдань ціноутворення -- 80 5.3. Визначення попиту -- 81 5.4. Оцінка витрат -- 82 5.5. Аналіз цін і товарів конкурентів -- 83 5.6. Вибір методу ціноутворення85 5.7. Встановлення остаточної цін -- 91 Тема 6. Торгові знижки і надбавки -- 95 6.1. Суть та види цінових знижок -- 95 6.2. Вплив знижок на фінансовий стан підприємства -- 99 6.3. Особливості використання цінових знижок і надбавок у деяких галузях народного господарства -- 99 Тема 7. Ціни і ціноутворення в зовнішній торгівлі -- 104 7.1. Пошук інформації про ціни -- 104 7.2. Види цін у зовнішній торгівлі -- 107 7.3. Механізм розрахунку зовнішньоторговельних цін -- 112 7.4. Система поправок до зовнішньоторговельних цін -- 116 7.5. Митне регулювання ціноутворення -- 119 7.6. Особливості визначення митної вартості -- 122 7.7. Індикативні ціни -- 126 7.8. Особливості укладання зовнішньоторговельних контрактів -- 129 7.9. Сертифікат походження у зовнішньоекономічній діяльності -- 136 7.10. Митна політика інших країн -- 144 Тема 8. Умови постачання товарів у зовнішній торгівлі -- 147 8.1. Умови "ІНКОТЕРМС" -- 147 8.2. Особливості визначення митної вартості товарів із застосуванням умов "ІНКОТЕРМС" -- 158 8.3. Оптимізація умов постачання -- 160 Тема 9. Біржові ціни -- 164 9.1. Поняття товарної біржі -- 164 9.2. Фундаментальний аналіз біржових цін -- 166 ТЕСТОВІ ЗАВДАННЯ -- 173 ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ -- 184 ДОДАТКИ -- 194 Література -- 208 Резюме или реферат:У посібнику розглядаються принципи встановлення цін на продукцію та послуги підприємств усіх форм власності. У ньому висвітлено особливості класифікації цін, фактори впливу на їх рівень, основи державного регулювання цін, що діють в Україні. Подано порівняння українського та зарубіжного цінового регулювання та зовнішньоторговельних цін. Значну увагу приділено нормативній та законодавчій базі сучасного ціноутворення. Посібник містить тестові та праrтичні завдання, що допоможуть у перевірці одержаних теоретичних знань. Для студентів економічних спеціальностей.. Тип единицы: Навчальні видання
Метки из этой библиотеки: Нет меток из этой библиотеки для этого заголовка. Войдите, чтобы добавлять метки.
Star ratings
    Средний рейтинг: 0.0 (0 голосов)
Экземпляры
Текущая библиотека Собрание Шифр хранения Состояние Ожидается на дату Штрих-код
Бібліотека Українського Гуманітарного Інституту
Науковий фонд
Наукова література 338.5(075.8) / Ш66 (Просмотр полки(Открывается ниже)) Доступно (Немає обмежень доступу) 41683-008697
Бібліотека Українського Гуманітарного Інституту
Науковий фонд
Наукова література 338.5(075.8) / Ш66 (Просмотр полки(Открывается ниже)) Доступно (Немає обмежень доступу) 41683-008695
Бібліотека Українського Гуманітарного Інституту
Науковий фонд
Наукова література 338.5(075.8) / Ш66 (Просмотр полки(Открывается ниже)) Доступно (Немає обмежень доступу) 41683-008696
Бібліотека Українського Гуманітарного Інституту
Науковий фонд
Наукова література 338.5(075.8) / Ш66 (Просмотр полки(Открывается ниже)) Доступно (Немає обмежень доступу) 41683-008694
Бібліотека Українського Гуманітарного Інституту
Науковий фонд
Наукова література 338.5(075.8) / Ш66 (Просмотр полки(Открывается ниже)) Доступно (Немає обмежень доступу) 41683-008693
Бібліотека Українського Гуманітарного Інституту
Науковий фонд
Наукова література 338.5(075.8) / Ш66 (Просмотр полки(Открывается ниже)) Доступно (Немає обмежень доступу) 41683-008692
Бібліотека Українського Гуманітарного Інституту
Науковий фонд
Наукова література 338.5(075.8) / Ш66 (Просмотр полки(Открывается ниже)) Доступно (Немає обмежень доступу) 41683-008691
Бібліотека Українського Гуманітарного Інституту
Науковий фонд
Наукова література 338.5(075.8) / Ш66 (Просмотр полки(Открывается ниже)) Доступно (Немає обмежень доступу) 41683-008690
Бібліотека Українського Гуманітарного Інституту
Науковий фонд
Наукова література 338.5(075.8) / Ш66 (Просмотр полки(Открывается ниже)) Доступно (Немає обмежень доступу) 41683-008689

Зміст Вступ 5 Тема 1. Теоретичні основи ціни 7 1.1. Ціна як інструмент економіки 7 1.2. Теорії, що визначають цінність товару 9 1.3. Суть процесу ціноутворення 11 1.4. Система цін і ознаки, покладені в її основу 13 Тема 2. Загальна класифікація цін 16 2.1. Класифікаційні ознаки цін 16 2.2. Види цін за ступенем урахування в них витрат і прибутку 16 2.3. Види цін і тарифів залежно від ступеня самостійності підприємств 21 2.4. Види цін у контрактах купівлі-продажу 27 2.3. Ціни зовнішнього й внутрішнього ринків 30 2.6. Види цін залежно від регіону реалізації 32 2.7. Види цін за часом їх дії 32 2.8. Види цін залежно від урахування в них транспортних витрат 33 2.9. Ціни, що використовуються в обліку й статистиці, та інші види цін 35 2.10. Склад і структура ціни 36 Тема 3. Витрати виробництва та реалізації 40 3.1. Витрати підприємства як основа формування ціни 40 3.2. Собівартість: її склад та види 41 3.3. Види калькуляцій та елементи системи калькулювання 45 3.4. Класифікація витрат за елементами 47 3.5. Витрати, що не включаються до собівартості реалізованої продукції 48 Тема 4. Державне регулювання ціноутворення в Україні 51 4.1. Основні засади державного регулювання цін 51 4.2. Форми і методи державного регулювання цін 54 4.3. Повноваження органів державного регулювання цін 56 4.4. Державне регулювання цін монопольних утворень 59 4.5. Контроль за додержанням державної дисципліни цін 63 4.6. Практика державного регулювання цін у деяких країнах світу 66 Тема 5. Цінова політика підприємства 78 5.1. Формування цінової політики 78 5.2. Постановка завдань ціноутворення 80 5.3. Визначення попиту 81 5.4. Оцінка витрат 82 5.5. Аналіз цін і товарів конкурентів 83 5.6. Вибір методу ціноутворення85 5.7. Встановлення остаточної цін 91 Тема 6. Торгові знижки і надбавки 95 6.1. Суть та види цінових знижок 95 6.2. Вплив знижок на фінансовий стан підприємства 99 6.3. Особливості використання цінових знижок і надбавок у деяких галузях народного господарства 99 Тема 7. Ціни і ціноутворення в зовнішній торгівлі 104 7.1. Пошук інформації про ціни 104 7.2. Види цін у зовнішній торгівлі 107 7.3. Механізм розрахунку зовнішньоторговельних цін 112 7.4. Система поправок до зовнішньоторговельних цін 116 7.5. Митне регулювання ціноутворення 119 7.6. Особливості визначення митної вартості 122 7.7. Індикативні ціни 126 7.8. Особливості укладання зовнішньоторговельних контрактів 129 7.9. Сертифікат походження у зовнішньоекономічній діяльності 136 7.10. Митна політика інших країн 144 Тема 8. Умови постачання товарів у зовнішній торгівлі 147 8.1. Умови "ІНКОТЕРМС" 147 8.2. Особливості визначення митної вартості товарів із застосуванням умов "ІНКОТЕРМС" 158 8.3. Оптимізація умов постачання 160 Тема 9. Біржові ціни 164 9.1. Поняття товарної біржі 164 9.2. Фундаментальний аналіз біржових цін 166 ТЕСТОВІ ЗАВДАННЯ 173 ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ 184 ДОДАТКИ 194 Література 208

У посібнику розглядаються принципи встановлення цін на продукцію та послуги підприємств усіх форм власності. У ньому висвітлено особливості класифікації цін, фактори впливу на їх рівень, основи державного регулювання цін, що діють в Україні. Подано порівняння українського та зарубіжного цінового регулювання та зовнішньоторговельних цін. Значну увагу приділено нормативній та законодавчій базі сучасного ціноутворення. Посібник містить тестові та праrтичні завдання, що допоможуть у перевірці одержаних теоретичних знань. Для студентів економічних спеціальностей.

Для данного заглавия нет комментариев.

оставить комментарий.

Нажмите на изображение, чтобы просмотреть его в программе просмотра изображений

Работает на ПО Коха