Здорова кухня : або 210 вегетаріанських страв / Аліна Домбровська ; пер. с польск.: А. Й. Влязло

Перекладено з …: Dąbrowska, Alina, Zdorowa kuchnia = 1988Основний автор-особа: Домбровська, А., АлінаВторинний автор-особа: Перекладач, Влязло, А. Й.Мова: українська ; оригінал: польська.Країна: УКРАЇНА.Вихідні дані: Київ : Джерело життя, 2000Опис: 263 с.Класифікація: 86.376Примітки про зміст: Хто з нас не любить поїсти -- 7 Від автора -- 9 Вступ до першого українського видання -- 13 Фрукти і городина -- 14 Інші компоненти вегетаріанської дієти -- 26 Овочеві та фруктові продукти -- 26 Рослинні приправи -- 30 Широко вживані місцеві приправи -- 30 Імпортовані приправи — неодмінні складники наших страв -- 32 ОВОЧЕВІ ЗАКУСКИ -- 35 1. Весняна молода городина -- 36 2. Салат доктора Бірхер-Беннера -- 37 3. Салат краси «Муслі» Гелени Рубінштейн -- 38 і. Салат з буряків -- 39 5. Салат з червонокачанної капусти -- 40 і. Змішаний салат -- 41 7. Салат з картоплі по-канадськи -- 42 8. Салат картопляний I -- 43 9. Салат картопляний II -- 44 10. Весняний салат по-французьки -- 45 11. Салат із сирого цикорію з маринованими грибами І -- 46 12. Салат із сирого цикорію II -- 47 13. Салат із яблук -- 48 14. Майонез -- 49 15. Салат із кольрабі -- 50 16. Салат з квашеної капусти I -- 51 17. Салат з квашеної капусти II -- 52 18. Салат із сирої моркви І -- 53 19. Салат із сирої моркви II -- 54 20. Салат з квашених огірків -- 55 21. Салат овочевий вишуканий -- 56 12. Салат із редиски з сиром -- 57 23. Сирий салат з порею -- 58 24. Сплат з печериць -- 59 25. Салат з червоної редиски -- 60 26. Салат з чорної редьки -- 61 27 Закуска із зеленого салату, болгарського перцю і цибулі -- 62 28. Салат «Шведський» -- 63 29. Салат із зеленого салату -- 64 ЗО Салат із зеленої цибулі -- 65 31. Салат із шпинату -- 66 32. Салат з полуниць -- 67 33. Салат з помідорів -- 68 34. Салат з огірків -- 69 35. Салат із селери -- 70 36. Паста із селери -- 71 37. Страва із сиру — холодна закуска -- 72 38. Сироп з цибулі -- 73 39. Сир з огірком і редискою -- 74 40. Сир з помідорами -- 75 СУПИ -- 77 1. Червоний борщ -- 78 2. Борщ український -- 79 3. Блискавичний обід — 20 хв. -- 80 4. Холод ник французький -- 81 5. Холодник польський -- 82 6. Капусняк блискавичний — 20 хв -- 83 7. Крем спаржевий -- 84 8. Крупник вегетаріанський -- 85 9. Вівсянка на сніданок -- 86 10. Бульйон овочевий -- 87 11. Бульйон з квасолі «Ясь» -- 88 12. Суп з бузини -- 89 13. Суп з ягід -- 90 14. Суп лимонний -- 91 15. Вишневий суп -- 92 16. Суп із суміші сушених фруктів -- 93 17. Суп з цибулі — французький I -- 94 18. Суп з цибулі II -- 95 19. Суп з цибулі III -- 96 20. Суп овочевий — весняний -- 97 21. Суп з гарбуза — молочний -- 98 22. Суп з гарбуза — дагестанський -- 99 23. Суп із свіжими грибами -- 100 24. Суп із сушеними грибами -- 101 25. Суп із цвітної капусти — весняний -- 102 26. Суп кминовий -- 103 27. Суп квасолевий по-грецьки -- 104 28. Суп з моркви і брукви -- 105 29. Суп молочний «Пінковий» -- 106 30. Суп неаполітанський -- 107 31. Суп «Нічого» -- 108 32. Суп з огірків -- 109 33. Суп-крем із порею -- 110 34. Суп помідоровий -- 111 З5. Суп з капустою -- 112 36. Суп селеровий, звичайний -- 113 37. Суп-крем селеровий -- 114 38. Суп щавлевий -- 115 39. Суп зі щавлю або ботвини столового буряка — дагестанський -- 116 40. Суп із сочевиці -- 117 41. Суп з картоплі «а-ля гороховий» -- 118 42. Юшка з картоплею -- 119 ОСНОВНІ СТРАВИ -- 121 1. Австралійська «телятина» -- 122 2. Фарширована цибуля -- 123 3. Тушкована картопля -- 124 4. Печена квасоля -- 125 5. фаршировані помідори -- 126 6. Фарширована кольрабі -- 127 7. Фарширована картопля -- 128 8. Голубці з капусти -- 129 9. Голубці весняні -- 130 10. Сушені гриби з супу -- 131 11. Гуляш картопляний -- 132 12. Яйця запечені зі шпинатом -- 133 13. Яйця, запечені в соусі з виноградного соку -- 134 14. Яйця, запечені в соусі з хріну -- 135 15. Яйця, запечені в макаронах -- 136 16. Фаршировані яйця -- 137 17. Яйця з начинкою -- 138 18. Овочевий додаток до каш -- 139 19. Овочевий полумисок весняний -- 140 20. Молода городина з рисом -- 141 21. Буханець з городини -- 142 22. Котлети з квасолі «Дипломатки» -- 143 23. Котлети з квасолі по-шведськи -- 144 24. Овочеві котлети «Скнарки» -- 145 25. Котлети з вівсяних пластівців -- 146 26. Котлети з гречаної каші -- 147 27. Котлети з рисом і твердим сиром -- 148 28. Котлети із свіжого сиру та моркви -- 149 29. Картопляні котлети з фаршем -- 150 30. Картопляні котлети з грибним соусом -- 151 31. Котлети з яєць -- 152 32. Котлети з манної каші -- 153 33. Кабачки по-грецьки І -- 154 34. Кабачки по-грецьки II -- 155 35. Кабачки по-угорськи -- 156 36. Біла або зелена капуста весняна -- 157 37. Галушки з маком -- 158 38. Галушки дріжджові на парі -- 159 39. Колдуни (пельмені) з грибами -- 160 40. Кнедлі з картоплею і сиром -- 161 41. Кнедлі з сиру -- 162 42. Картопляні кнедлі з ревенем -- 163 43. Кнедлі по-чеськи -- 164 44. Кнедлі з кукурудзи по-румунськи -- 165 45. Кнедлі картопляні з грибами та городиною -- 166 46. Ліниві вареники - -- 167 47. Лазанки, запечені з капустою або сушеними сливами -- 168 48. Лазанки, запечені з грибами -- 169 49. Макарони, запечені з яблуками -- 170 50. Макарони, запечені з овочами -- 171 51. Млинці для лазанок -- 172 52. Налисники «вишукані» -- 173 53. Налисники до паштетів -- 174 54. Омлет -- 175 55. Оладки «салямі» -- 176 56. Вареники з гречаною кашею -- 177 57. Вареники руські -- 178 58. Вареники з сиром солодкі -- 179 59. Вареники із сочевицею -- 180 60 Картопляні оладки -- 181 61. Страва з картоплі «Пражуха» -- 182 62. Порей по-італійськи -- 183 63. Печериці у тісті -- 184 64. Печериці з решітки -- 185 65. Паста «Шута» із спагеті по-італійськи -- 186 66. Крокети з горіхів із сиром -- 187 67. Паштет «а-ля риба» — делікатесний -- 188 68. Паштет з квасолі І -- 189 69. Паштет з квасолі II -- 190 70. Шведський паштет з моркви -- 191 71. Паштет з печериць -- 192 72. Паштет із сої та сочевиці -- 193 73. Налисники із солодкою капустою -- 194 74. Грибно-сирна печеня -- 195 75. Печеня з овочів -- 196 76. Печеня з квасолі -- 197 77. Сирники -- 198 78. Вегетаріанське різотто І -- 199 79. Свіжий сир з горіхами — пудинг -- 200 80. Селера як котлета -- 201 81. Зрази з ячмінної крупи у грибному соусі -- 202 82. Запіканка з квашеної капусти -- 203 83. Яблучно-сирна запіканка -- 204 84. Картопля, запечена з яйцями -- 205 85. Запіканка із зелених макаронів — англійська -- 206 86. Запіканка (паштет) з перцю — англійська -- 207 87. Запіканка з кабачків (цукіні) — хлібець по-канадськи -- 208 88. Запіканка з яєць — «Флан» -- 209 ДЕСЕРТИ ТА ІНШЕ -- 211 1. «Дипломат» -- 212 2. Амброзія -- 213 3. Пудинг з булки -- 214 4. Хрусти (вергуни) — «фаворитки» -- 215 5. Хліб або булка «Грахама» -- 216 6. Дріжджова здоба — «Нічний кекс» -- 217 7. Звичайне дріжджове тісто -- 218 8. Здоба з какао («Чарівник») -- 219 9. Печиво із сиру і висівок -- 220 10. Здоба «Морквяник» -- 221 11. Печиво «Пікандрин» -- 222 12. Десерт з печених яблук -- 223 13. Висівки — «Білий сніг» -- 224 14. Яблучник -- 225 15. Яблучник по-американськи -- 226 16. Кисіль із сушених слив -- 227 17. Конфітюр із пелюсток шипшини -- 228 18. Конфітюр з яблук для ріжків -- 229 19. Ламінгтон -- 230 20. Звичайний маковик -- 231 21. Налисники по-угорськи «Палаксінта» -- 232 22. Млинці з квітами 2ЗЗ 23. Вівсяники -- 234 24. Французькі пиріжки з яблуками -- 235 25. Пироги крихкі -- 236 26. Італійська піца -- 237 27. Пісочник -- 238 28. Сирні оладки — тістечка -- 239 29. Млинці з печерицями -- 240 30. Ріжки трояндові -- 241 31. Торт із сиру (варений) -- 242 32. Торт із сиру (печений) -- 243 З3. Солоний обідній торт -- 244 34. Ванільні сніжки -- 245 35. «Тост» — пшеничний хліб для обсмажування -- 246 36. Аргентинський торт -- 247 37. Торт з маком і яблуками -- 248 38. Здоба «Віта» -- 249 39. Сливовий пиріг -- 250 40. Печиво анісове -- 251 Таблиці -- 252 Фрукти(свіжі) -- 252 Овочі (свіжі) -- 253 Овочі (свіжі) -- 254 Гриби (свіжі) -- 255 Гриби (сушені) -- 255 Горіхи -- 256 Зміст -- 257 Анотація: Книга Аліни Домбровської «Здорова кухня» — це збірник кращих рецептів смачних вегетаріанських страв з порадами і рекомендаціями не лише щодо правильного їх приготування і компонування, а й способу подавання на стіл та тонкощів сервірування. Окрім того, харчовим і лікувальним властивостям овочів та фруктів, характеристиці вмісту поживних речовин присвячено великий розділ цього видання. Запропоновані рецепти, вибрані із джерел світової практики кулінарного мистецтва, відкривають шлях до здоров’я і стануть у пригоді кожній господині.. Тип одиниці: Книги
Мітки з цієї бібліотеки: Немає міток з цієї бібліотеки для цієї назви. Ввійдіть, щоб додавати мітки.
Оцінки зірочками
    середня оцінка: 0.0 (0 голосів)
Фонди
Поточна бібліотека Шифр зберігання Стан Очікується на дату Штрих-код
Бібліотека Українського Гуманітарного Інституту Теологічний фонд 248.1 / Д96 (Огляд полиці(Відкривається нижче)) Доступно (Немає обмежень доступу) 41683-002172
Бібліотека Українського Гуманітарного Інституту Теологічний фонд 248.1 / Д96 (Огляд полиці(Відкривається нижче)) Доступно (Немає обмежень доступу) 41683-002168

Хто з нас не любить поїсти 7 Від автора 9 Вступ до першого українського видання 13 Фрукти і городина 14 Інші компоненти вегетаріанської дієти 26 Овочеві та фруктові продукти 26 Рослинні приправи 30 Широко вживані місцеві приправи 30 Імпортовані приправи — неодмінні складники наших страв 32 ОВОЧЕВІ ЗАКУСКИ 35 1. Весняна молода городина 36 2. Салат доктора Бірхер-Беннера 37 3. Салат краси «Муслі» Гелени Рубінштейн 38 і. Салат з буряків 39 5. Салат з червонокачанної капусти 40 і. Змішаний салат 41 7. Салат з картоплі по-канадськи 42 8. Салат картопляний I 43 9. Салат картопляний II 44 10. Весняний салат по-французьки 45 11. Салат із сирого цикорію з маринованими грибами І 46 12. Салат із сирого цикорію II 47 13. Салат із яблук 48 14. Майонез 49 15. Салат із кольрабі 50 16. Салат з квашеної капусти I 51 17. Салат з квашеної капусти II 52 18. Салат із сирої моркви І 53 19. Салат із сирої моркви II 54 20. Салат з квашених огірків 55 21. Салат овочевий вишуканий 56 12. Салат із редиски з сиром 57 23. Сирий салат з порею 58 24. Сплат з печериць 59 25. Салат з червоної редиски 60 26. Салат з чорної редьки 61 27 Закуска із зеленого салату, болгарського перцю і цибулі 62 28. Салат «Шведський» 63 29. Салат із зеленого салату 64 ЗО Салат із зеленої цибулі 65 31. Салат із шпинату 66 32. Салат з полуниць 67 33. Салат з помідорів 68 34. Салат з огірків 69 35. Салат із селери 70 36. Паста із селери 71 37. Страва із сиру — холодна закуска 72 38. Сироп з цибулі 73 39. Сир з огірком і редискою 74 40. Сир з помідорами 75 СУПИ 77 1. Червоний борщ 78 2. Борщ український 79 3. Блискавичний обід — 20 хв. 80 4. Холод ник французький 81 5. Холодник польський 82 6. Капусняк блискавичний — 20 хв 83 7. Крем спаржевий 84 8. Крупник вегетаріанський 85 9. Вівсянка на сніданок 86 10. Бульйон овочевий 87 11. Бульйон з квасолі «Ясь» 88 12. Суп з бузини 89 13. Суп з ягід 90 14. Суп лимонний 91 15. Вишневий суп 92 16. Суп із суміші сушених фруктів 93 17. Суп з цибулі — французький I 94 18. Суп з цибулі II 95 19. Суп з цибулі III 96 20. Суп овочевий — весняний 97 21. Суп з гарбуза — молочний 98 22. Суп з гарбуза — дагестанський 99 23. Суп із свіжими грибами 100 24. Суп із сушеними грибами 101 25. Суп із цвітної капусти — весняний 102 26. Суп кминовий 103 27. Суп квасолевий по-грецьки 104 28. Суп з моркви і брукви 105 29. Суп молочний «Пінковий» 106 30. Суп неаполітанський 107 31. Суп «Нічого» 108 32. Суп з огірків 109 33. Суп-крем із порею 110 34. Суп помідоровий 111 З5. Суп з капустою 112 36. Суп селеровий, звичайний 113 37. Суп-крем селеровий 114 38. Суп щавлевий 115 39. Суп зі щавлю або ботвини столового буряка — дагестанський 116 40. Суп із сочевиці 117 41. Суп з картоплі «а-ля гороховий» 118 42. Юшка з картоплею 119 ОСНОВНІ СТРАВИ 121 1. Австралійська «телятина» 122 2. Фарширована цибуля 123 3. Тушкована картопля 124 4. Печена квасоля 125 5. фаршировані помідори 126 6. Фарширована кольрабі 127 7. Фарширована картопля 128 8. Голубці з капусти 129 9. Голубці весняні 130 10. Сушені гриби з супу 131 11. Гуляш картопляний 132 12. Яйця запечені зі шпинатом 133 13. Яйця, запечені в соусі з виноградного соку 134 14. Яйця, запечені в соусі з хріну 135 15. Яйця, запечені в макаронах 136 16. Фаршировані яйця 137 17. Яйця з начинкою 138 18. Овочевий додаток до каш 139 19. Овочевий полумисок весняний 140 20. Молода городина з рисом 141 21. Буханець з городини 142 22. Котлети з квасолі «Дипломатки» 143 23. Котлети з квасолі по-шведськи 144 24. Овочеві котлети «Скнарки» 145 25. Котлети з вівсяних пластівців 146 26. Котлети з гречаної каші 147 27. Котлети з рисом і твердим сиром 148 28. Котлети із свіжого сиру та моркви 149 29. Картопляні котлети з фаршем 150 30. Картопляні котлети з грибним соусом 151 31. Котлети з яєць 152 32. Котлети з манної каші 153 33. Кабачки по-грецьки І 154 34. Кабачки по-грецьки II 155 35. Кабачки по-угорськи 156 36. Біла або зелена капуста весняна 157 37. Галушки з маком 158 38. Галушки дріжджові на парі 159 39. Колдуни (пельмені) з грибами 160 40. Кнедлі з картоплею і сиром 161 41. Кнедлі з сиру 162 42. Картопляні кнедлі з ревенем 163 43. Кнедлі по-чеськи 164 44. Кнедлі з кукурудзи по-румунськи 165 45. Кнедлі картопляні з грибами та городиною 166 46. Ліниві вареники - 167 47. Лазанки, запечені з капустою або сушеними сливами 168 48. Лазанки, запечені з грибами 169 49. Макарони, запечені з яблуками 170 50. Макарони, запечені з овочами 171 51. Млинці для лазанок 172 52. Налисники «вишукані» 173 53. Налисники до паштетів 174 54. Омлет 175 55. Оладки «салямі» 176 56. Вареники з гречаною кашею 177 57. Вареники руські 178 58. Вареники з сиром солодкі 179 59. Вареники із сочевицею 180 60 Картопляні оладки 181 61. Страва з картоплі «Пражуха» 182 62. Порей по-італійськи 183 63. Печериці у тісті 184 64. Печериці з решітки 185 65. Паста «Шута» із спагеті по-італійськи 186 66. Крокети з горіхів із сиром 187 67. Паштет «а-ля риба» — делікатесний 188 68. Паштет з квасолі І 189 69. Паштет з квасолі II 190 70. Шведський паштет з моркви 191 71. Паштет з печериць 192 72. Паштет із сої та сочевиці 193 73. Налисники із солодкою капустою 194 74. Грибно-сирна печеня 195 75. Печеня з овочів 196 76. Печеня з квасолі 197 77. Сирники 198 78. Вегетаріанське різотто І 199 79. Свіжий сир з горіхами — пудинг 200 80. Селера як котлета 201 81. Зрази з ячмінної крупи у грибному соусі 202 82. Запіканка з квашеної капусти 203 83. Яблучно-сирна запіканка 204 84. Картопля, запечена з яйцями 205 85. Запіканка із зелених макаронів — англійська 206 86. Запіканка (паштет) з перцю — англійська 207 87. Запіканка з кабачків (цукіні) — хлібець по-канадськи 208 88. Запіканка з яєць — «Флан» 209 ДЕСЕРТИ ТА ІНШЕ 211 1. «Дипломат» 212 2. Амброзія 213 3. Пудинг з булки 214 4. Хрусти (вергуни) — «фаворитки» 215 5. Хліб або булка «Грахама» 216 6. Дріжджова здоба — «Нічний кекс» 217 7. Звичайне дріжджове тісто 218 8. Здоба з какао («Чарівник») 219 9. Печиво із сиру і висівок 220 10. Здоба «Морквяник» 221 11. Печиво «Пікандрин» 222 12. Десерт з печених яблук 223 13. Висівки — «Білий сніг» 224 14. Яблучник 225 15. Яблучник по-американськи 226 16. Кисіль із сушених слив 227 17. Конфітюр із пелюсток шипшини 228 18. Конфітюр з яблук для ріжків 229 19. Ламінгтон 230 20. Звичайний маковик 231 21. Налисники по-угорськи «Палаксінта» 232 22. Млинці з квітами 2ЗЗ 23. Вівсяники 234 24. Французькі пиріжки з яблуками 235 25. Пироги крихкі 236 26. Італійська піца 237 27. Пісочник 238 28. Сирні оладки — тістечка 239 29. Млинці з печерицями 240 30. Ріжки трояндові 241 31. Торт із сиру (варений) 242 32. Торт із сиру (печений) 243 З3. Солоний обідній торт 244 34. Ванільні сніжки 245 35. «Тост» — пшеничний хліб для обсмажування 246 36. Аргентинський торт 247 37. Торт з маком і яблуками 248 38. Здоба «Віта» 249 39. Сливовий пиріг 250 40. Печиво анісове 251 Таблиці 252 Фрукти(свіжі) 252 Овочі (свіжі) 253 Овочі (свіжі) 254 Гриби (свіжі) 255 Гриби (сушені) 255 Горіхи 256 Зміст 257

Книга Аліни Домбровської «Здорова кухня» — це збірник кращих рецептів смачних вегетаріанських страв з порадами і рекомендаціями не лише щодо правильного їх приготування і компонування, а й способу подавання на стіл та тонкощів сервірування. Окрім того, харчовим і лікувальним властивостям овочів та фруктів, характеристиці вмісту поживних речовин присвячено великий розділ цього видання. Запропоновані рецепти, вибрані із джерел світової практики кулінарного мистецтва, відкривають шлях до здоров’я і стануть у пригоді кожній господині.

Немає коментарів для цієї одиниці.

для можливості публікувати коментарі.

Працює на АБІС Коха